wordless wednesday

Assalammualaikum...

Hi...cuba tgk video ni.i got this video from my sister...


video

kiutkan..hehe..suka sgt tgk..

keja lebih masa...

Assalammualaikum...hehe

rasa mcm dh lm aku x update n ceta2 kat blog aku ni (dkt2 2 minggu cm tu la kan...)

start 2 minggu lps ja mmg bz memanjang..byk keja yg aku kna bt..biasalakan keja kat hospital ni mmg cm tu...makin hari makin rmi pesakit bkunjung..klu dh rmi yg bkunjung btambah la ujian2 makmal yg kna kami jlnkan..kputusan ujian mkmal yg kmi jlnkan sgtla pnting mmbantu para doktor dlm pndiagnosan penyakit..(huhui bhasa perubatan wooo)

wlupn keja cm aku ni hnya d sebalik tabir ja(yala,keja dlm makmal kan,mn la org bole nampak) tp aku bbangga sb dpt bkhidmat utk org rmi...(HIDUP JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN!!!)hehe

utk pngetahuan smua..skg ni aku tgh bkerja la ni..hehe..ala keja lebih masa atau lbh mesra sbg OVERTIME...aku start keja jam 11mlm td smp la sok pg jam 8pg..huhu..dlm erti kata lain aku bermalam kat makmal smbil  tggu test yg doktor request nak bt..kiranya mau cr income lbh ckit la kan..biasa la tiap hujung minggu kan mau blik labuan jmp sara.jd mstla mau xtra duit.smntra x bz ni tringat pula mau bka blog..trasa rndu pla mau mnulis...(tp sebelum mmulakan tugas kita gambar dlu..hehe..muka ngantuk cm kucing siam..)

aku OT bahagian hematologi(maksudnya kajian darah)..ala cek2 hemoglobin,sel2 darah...keja aku la tu..hehe..wlupn mengantuk,tp aku ttp enjoy..ni kan kerjaya yg aku dh pilih.jd pa pn mst buat besungguh2, btl tak..hehe..ok la..aku stop la dlu..ada keja dh yg aku perlu buat..nt kta smbung lg k..gudnte...

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG CINTA ITU INDAH

Assalammualaikum. :)

First segmen yang aku join dalam dunia blog ni. hehe

klik banner untuk join.

p/s : semoga bertambah pengunjung blogger baru ni (aku lah tu) hehe


Jalan-Jalan dengan boot baru


Assalammualaikum...:)

Hujung minggu kembali lg..mcm biasala setiap jumaat aku kan outstation dr KK ke Labuan jumpa BIG BOSS (sapa lg klu bukan anak ksayangn ku tue..ngn abahnya juga la..hehe)..happy smpi xboleh bercakap lg..senyum sj memanjang smpi mau tkoyak mulut aku ni..huhui..

Semalam(Sabtu) seperti biasa aku ngn abah sara akan bawa sara jln2...awal2 pagi lg dia dh bgn dan kejutkan abahnya...amboi..semangat nampak..siap cium dan peluk abahnya lg..hehe..

Kali ni sara pakai boot yg aku belikan tu..hehe..aku pula yg xcited.(sbb ms kecik2 dulu xberpeluang pki cm tue..)..jam 11.30pg kami pn smpai kat Financial Park (shoping complex kt Labuan)

Aktiviti kami jln2, mkn2 dan bz mengejar sara yg xpandai diam..penat aku dan abah sara...semua bendala dia mau..belon, mainan, baju..huhu..dan paling favouritenya setiap kali jln mesti naik benda ni..aku p xtau pa nama benda ni.kalau masuk syiling benda ni bergerak..tnjuk cikit..


sara kiut disamping abah tercinta..

Lama jg kami jln2 kat sn..petang baru balik..huh penattttt...penat mengejar sara yg pndai lari2 dan xpandai diam.sekejap hilang..punya la panik.rupanya sara masuk kat kedai baju..huhu...tp best la sebab kami dapat mhabiskan ms bersama..tu jak la ms aku yg dapat aku luangkan utk sara dan abah sara...sebab ahad (hari ni) aku dah balik p KK..huhuhuhuhu...



ni gambar sebelum jalan..hehehe

so tuu jaa cerita untuk minggu nii.. minggu depan cerita baru lagi.. hehe

Boot baru sara

Assalammualaikum...:)

Hari ni mmg hari yg btl2 mmenatkan aku...keja kt KK ni mmg bsr dugaannya.apa lg klu keja kat Hosp pusat mcm Hosp Queen Elizabeth ni.sllu bz..tp apa bole bt..namanya cr rezekikan..bkn aku sorg je yg pnt..kwn2 yg lain pn penat jg.

Dlm tgh sbuk2 bt keja tringat pula kat ATM bank aku yg dh mau expired bln 3 ni..ALAMAK!!!.cmna mau korek duit klu kad expired nt..jd aku pn pujuk la kwn aku tmnkan aku p bank jap..nsib baik la diorang ni ok. sudi tmnkan aku..(sayangggg kt Ina  dan Kak Effa)..kmi pn kuar jap ms lunch..hehe

Syukurla, slmt juga aku buat kad ATM yg baru..sng la hati ckit..Ingatkan lpas ja kuar dr bank nmau balik kat tmp keja la kan..no...no..no...silap sm skali..ni la pluang aku p singgah jap kat shoping complex bdekatan dgn bank tue...kmi pn singgah jap kat Wawasan Plaza(salah satu shoping complex kat KK).

Bgaikan br kuar dr penjara...masuk ja kt shoping complex tu aku trus mara kehadpn mninggalkan kwn2 ku..destinasi ptama..kedai kasut..hehe..(bling2 mataku)..aku ni mmg ska bli kasut..tp bkn la mmilih sgt yg mahal..asalkan npk cntk dan unik pasti ku kebas...

stelah bbrapa ktika aku pusing2,round2 kt kedai ksut tu x ada pula yg berkenan...dlm byk2 kasut kat sn tb2 aku tpndang spsg boot comel kt 1 sudut...Alalala..comelnya..SARA....tringat pla kat anak aku tue..huhui..apa lg aku pn trus mmbelek2 boot tu..ada 2 color,pink dan black..tp knp aa kali ni mcm aku x brapa berkenan dgn yg pink..yg black tu mnarik hatiku ckit..mgkn pasal sara dh ada kasut color pink...


jd.....tnp berlengah2 lg aku pn trus tnya lt salesgirl tu saiz utk sara...dan tnp byk ckp trus p ke kauntr dan bayar..hehe..puas hati ni..kwn yg 2 org tu diam ja dan snyum..lepas blikan sara kasut boot kmi p makan...baru la trasa lapar...lepas makan baru blik p keja..penat juga wooo..tp x apa..penat2 dpt blikan Sara boot..hehe..amacam..ok jg la kan..?

untuk sara

Assalammualaikum wbt...

Aik..nervous pula 1st time ada blog ni..hehe

sbnrnya impian utk bt blog ni dtgnya drp anak buah kesygn ku...lissa.mula2 tu mmg x tfikir pn.tp bila tgk blognya mcm best n jeles pula..
jd lissa dgn rela hati,setulus jiwa raganya(amboi...ayat)tlh mmbntu aku mbuat blog ni..

Blog ni ku bt khas utk anak ksyganku...NORMALYANEE MAISARA(SARA)..buah hati pengarang jantung ku...yala..aku ni bkn mcm mama lain yg sntiasa bsama dgn anaknya..

Utk makluman,aku keja kat Kota Kinabalu,kat Hosp.Queen ELizabeth (sbg juruteknologi makmal perubatan).dh 3 thn aku keja kat sini..dr bujang,btunang,kawin,pregnant dan ada anak.dh request mnta pndh Labuan(tanah tumpah darahku) tp mgkn belum ada rezeki dpt  pndh lg..abah sara pn kat labuan jg..jd tggl la aku sbatang kara merantau kat KK ni.

Mst ada yg ttnya2 ,knp x bw sara skali stay kat KK???.bkn x mau bw,ibu (nenek sara) x bnrkan.kira nenek sara la yg bkorban mau jg sara slma aku d sini bekerja..ksian kan..lgpn kat sini aku cma tggl menyewa bilik ngn rumate..

Jd utk mngubat rasa rndku ngn sara(ngn abah sara pn rnd jg..hehe) hujung mingu aku pasti balik labuan..pergi labuan jumaat petang...balik kk ahad petang..huhu..mcm tu la tiap2 minggu jadual ku..nasib baik kwn2 keja n bos faham situasi ku..5 HARI aku mnunggu utk jmp sara.(sengsara..tp apa boleh buat..boleh jd gila woo klu x jmp anak)..hujung minggu tu la msanya kmi berkumpul.slunya aku dan abah sara akan bw sara jln2..hari bersama kuarga la katakn..hehe

aku harap ngn adanya blog ni aku leh kongsi perasaan ku sbg mama sara yg tggl jauh drpku..sdih mmg sdih..tp apa boleh buat..aku sntiasa bdoa smoga1hari nt kuarga ku dpt d satukan...amin..

p/s utk lissa:tgk2 kan anak uda tu..lissa ni nakal tau..dia ska peluk sara erat2 sampi sara menangs..ska betul dia tgk anak uda tu nangs a..hehehe

Like Mother Like Daughter

Assalammualaikum wbt..

As introduction this is Mummy and Sara..


and this is Mummy's beloved daughter, Sara.